Flam d’ou

(I am writing this post in Catalan, since the recipe is a traditional Catalan one and in order to practise a bit the language… I think I will start writing more posts in Catalan… or Greek… I really need to practise my Greek… ;P)

L’ altre dia estàvem veient amb l’ Edu un episodi de Plats Bruts, on el Lopez compra un flam “bo”, de pastisseria, i el guarda com un tresor a la nevera, fins que algú s’el menja…

L’ Edu, com bon amant dels flams casolans, no va perdre temps i em va insistit perquè en proves de fer . Doncs be, s’havia de provar, no semblava ser molt difícil, i la veritat es que no ho ha sigut gens amb una petita excepció: el caramel! Fins a aconseguir fer un caramel al punt optim, he cremat un parell d’ollas, he estat a punt de trucar els bombers per el fum negre tòxic que sortia d’una d’aquestes i be, els flams han acabat sortint amb un regust una mica “recremat”. Peró en general, i com a primer intent, ha sigut un èxit!!!

M’he basat a una recepta que he trobat per internet, de Mariona Quadrada, que te també un video molt be explicat i simple. L’únic que he aromatitzat la llet amb llimona i canyella, com he vist que fan en altres receptes.

INGREDIENTS

  • 6 ous (6 rovells i 3 clares)
  • 1/2 l de llet
  • canyela i pell de llimona per aromatitzar la llet
  • 150 g de sucre
  • 150 g més de sucre per al caramel
RESULTAT

Bonissims!! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s