Pastís de pastanaga i poma

Un altre recepta de Pep Nogué, o sigui, teniu el èxit assegurat! Cada vegada que vaig en alguna de les seves classes surto inspirada i amb moltes idees de coses per provar, i aquesta ha sigut una d’aquestes coses.

El pastís de pastanaga es molt típic a Estats Units i Anglaterra pero poc conegut a Grècia (i no massa tradicional de Catalunya tampoc). Encara que a primera vista soni “raro” un pastís (dolç) de pastanaga, la pastanaga cuita queda dolça i dona un sabor molt interessant al pastís. Si a sobre el combineu amb algun tipus de “frosting”, com el frosting de formatge fresc que estic utilitzant aquí, es un pastís espectacular!

INGREDIENTS

Grup A:

  • 300gr farina
  • 300gr sucre moreno
  • 1 cullereta de baking powder Royal
  • 1/4 de cullereta de bicarbonat sodic
  • 1/2 cullereta (o mes!) de canyella

Grup B:

  • 4-5 ous
  • 150gr oli vegetal
  • 150gr de pastanaga
  • 150gr de poma

Frosting de formatge fresc (recepta agafada d’aqui):

  • 240gr formatge fresc (philadelphia)
  • 125gr mantega a punt de pomada
  • 240gr sucre glas (o mes… a gust)
  • 1 cullereta de vainilla

PREPARACIÓ

Barregeu tots el elements del grup A i reserveu.

Munteu els ous (no cal massa, com si fessiu una truita, a ma). Barregeu l’oli, la pastanaga i la poma. Incorporeu els elements del grup A i poseu en un motlle. Coeu uns 40 minuts a 175ºC (amb el forn preescalfat).

Per fer el frosting; barregeu tots els ingredients del frosting fins a que quedi una crema ben fina.

RESULTAT

Perfecte!! Un pastís molt i molt bo i gustós! I la crema de formatge fresc ha quedat genial, dels millors frostings que he provat, la utilitzaré segur a mes receptes.

* Necessitava un canvi. Com veieu he començat amb el disseny, però també crec que es hora de deixar els posts en angles i passar en català o grec. Començaré amb una sèrie de posts en català, a veure com anirà (si us plau perdoneu els errors!)

Συνταγη του πολυ συμπαθητικου σεφ Pep Nogue, που μας εξηγει καθε μηνα καινουριες συνταγες στα σεμιναρια του σουπερ μαρκετ Bonpreu. Αυτη τη φορα σειρα εχει το κεηκ καροτου και μηλου, ενα πολυ διασημο κεηκ στην Αμερικη και Αγγλια αλλα οχι πολυ συνηθισμενο εδω ή στην Ελλαδα. Το να βαζεις καροτο σε κεηκ ακουγεται καπως περιεργο αρχικα αλλα το αποτελεσμα επιβραβευει, ειναι τελειο! Το αγαπημενο μου γλυκο μεχρι στιγμης!

Κατεβαστε τη συνταγη στα ελληνικα εδω!

3 thoughts on “Pastís de pastanaga i poma

  1. Felicitats pels canvis!!!
    Tot i que en grec no sé pas si entendré res, je je je…
    Jo vaig fer aquesta coca sense la cobertura i a casa va volar. Boníssim!

  2. Gracies Gemma! La idea es escriure mes en català, i posar les receptes en grec en un fitxer apart, llavors tindre tant els amics d’aquí com la família d’allà contents🙂 Tinc un cacao amb aixo dels idiomes!! Pero lo important es continuar probant coses sigui al idioma que sigui!

  3. Pingback: Pastel bicolor | Sunday Baking

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s