Clafoutis de cireres

Un postre de la revista Cuina, que el Pep ens va ensenyar a fer en una de les seves classes. Una vegada tens el truc de com treure els pinyols de les cireres, tot el altre es bastant fàcil. Jo he tingut de buscar-ho, i he trobat aquest video, on amb el mes pur estil McGyver, es treuen els pinyols amb un boli Bic!

INGREDIENTS

  • 500gr cireres sense pinyols
  • 180gr sucre
  • 30gr maizena
  • 100gr farina d’ametlla
  • 4 ous
  • 2 rovells d’ou
  • 60gr nata liquida
  • sucre glacé
PREPARACIÓ
En un bol barregeu sucre, maizena i farina d’ametlla. Batiu els ous i els rovells addicionals amb la nata i afegiu a la barreja anterior, fins a que quedi homogeni.
En un motle untat amb mantega i sucre posem les cireres ben repartides i pel damunt la crema anterior. Poseu-ho a forn escalfat a 180o per 25min. Per servir empolsem amb sucre glacé. Es serveix tebi.

Ενα γλυκο γρηγορο και νοστιμο! Η μονη του δυσκολια ειναι να βρεις εναν ευκολο τροπο για να αφαιρεσεις τα κουκουτσια απο τα κερασια. Μετα απο λιγο ψαξιμο στο ιντερνετ, βρηκα αυτο το βιντεο, στυλ McGyver, το μονο “οπλο” ενα στυλο Bic και υπομονη!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 500γρ κεράσια χωρίς κουκούτσι
  • 180γρ ζάχαρη
  • 30γρ άμυλο καλαμποκιού
  • 100γρ αλεύρι αμυγδάλων (αμύγδαλα αλεσμένα)
  • 4 αυγά
  • 2 κρόκοι αυγών επιπλέον
  • 60γρ κρέμα γαλακτος
  • ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, άμυλο καλαμποκιού και το αλεύρι αμυγδάλου. Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Αλείφουμε με λιγο βούτυρο και ζάχαρη ένα ταψάκι για κεηκ και βάζουμε τα κεράσια ομοιόμορφα κατανεμημένα. Προσθέτουμε το ρευστό μείγμα απο πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 25 λεπτά.

Σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s