“Kotopita” (empanada de pollastre)

*Aquesta es una de les receptes guanyadores del 13er concurs de cuina Bonpreu! Estic molt contenta!! Mama, la teva recepta es famosa!! Solo que no he tingut gaire temps per cuinar-la llavors la foto que utilitzo esta agafada d’nternet, del Betty’s Cuisine. *

Grècia no es famosa únicament pel seu “mousaka”. En realitat, el plat mes tradicional als pobles grecs i presents en totes les festes i celebracións son les “pites”, empanades de qualsevol cosa: espinacs, formatge, pollastre, carn picada, ceba i porros… A diferencia de les empanadilles argentines, a Grècia les empanades son casi sempre grans i tallats a trossos per servir, com una pizza a tall.

Teniu en compte que normalment aquestes receptes requereixen molt de temps, no son massa dificiles pero si costoses de temps.

INGREDIENTS (per a 6 persones)

  • 1 pollastre a trossos (millor si es de coral)
  • 10 cebes
  • 4 ous
  • 1 got de llet
  • formatge curat rallat (tipus Idiazabal o Parmiggiano va be)
  • 2 culleres soperes d’arròs cru (opcional)
  • sal, pebre i oli d’oliva
  • 1 paquet de pasta fil.lo

PREPARACIÓ

Posem a bullir el pollastre amb les cebes tallats en juliana, el sal i el pebre, casi 1,5-2 hores (depenent dels talls de pollastre)
Una vegada estigui el pollastre bullit el treiem i netegem la carn dels ossos i pell, aixi tenim la carn a trossos i neta.

Reduïm el brou amb les cebes fins a que sigui un liquid espès de mes o menys de la quantitat d’una tassa. Afegim la llet al brou reduït. Afegim els ous batuts i el formatge i mesclem amb el pollastre net. Com ultim podem afegir una mica d’arròs, que ajudara a agafar l’excés de liquid que pot tenir la mescla.

Amb un pinzell, pintem una làmina de pasta fil·lo amb oli i col·loquem una altra làmina a sobre, fins a tenir una capa de 3 o 4 làmines. Afegim la mescla de pollastre i tapem amb 2-3 làmines mes de pasta fil.lo pintades també amb oli. Pintem amb una mica d’ou l’ultima capa. Coem al forn 45′-1 hora, a 180º.

*Es poden afegir mes ingredients a la pita segons el nostre gust: pebrots tallats a daus, porros, pastanagas, panses…

 

—-

Οχι, δεν εχει μεταφραση της κοτοπιτας! Ψαξτε στα συρταρια των μαμαδων και γιαγιαδων σας και θα την βρειτε σιγουρα! Αυτο ειναι ειδικο ποστ για τους καταλανους που θελουν να μαθουν την ελληνικη κουζινα.

Μονο να σας πω οτι η παραπανω συνταγη ηταν μια απο τις (πολλες) νικητριες στον 13ο διαγωνισμο μαγειρικης του περιοδικου Cuina και των σουπερ μαρκετ Bonpreu. Μαμα, η συνταγη σου εγινε διασημη!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s