Tarta de fruita

Una tarta de fruita clàssica, amb pasta de hojaldre, crema pastissera i qualsevol fruita que teniu a la nevera per gastar. He seguit la recepta de Javi, la veritat es que ha sigut molt fàcil de fer però un pelin menys saborosa de lo que tenia al cap.

Alguns suggeriments per tenir al cap per properes vegades:

  • provar amb pasta brisa (aquesta de hojaldre ha sigut molt sosa i ha quedat seca) o pasta brisa casera.
  • provar una altre recepta de crema pastissera, que quedi mes dolça poder o amb mes sabor a llimona i vainilla, o amb mes ous (que no quedi simplement com a llet espessa)… be, aqui el fallo ha sigut que no he tingut prou temps per deixar la llet reposar i infusionar-se amb els sabors.(*)
  • provar amb plàtans o kiwis o fresas, que donen mes color i son mes dolços.

(*) Update: desprès de deixar el que va sobrar de la crema a la nevera tot un dia, ha quedat molt mes bona. I també es boníssima com a “natilla” casera.

—–

Απλη ταρτα φρουτων, ευκολη και γρηγορη, αν και ισως οχι τοσο γευστικη οσο θα την περιμενα (κι οσο φαινεται). Με ετοιμο φυλλο σφολιατας, κρεμα ζαχαροπλαστικης και οτι φρουτα βρειτε στο ψυγειο.

Συνταγη για την κρεμα ζαχαροπλαστικης που χρησιμοποιησα (και ισως πρεπει να αλλαξω ελαφρως σε επομενες δοκιμες):

  • 1/2 lt γαλα
  • 120 γρ. ζαχαρη
  • 3 κροκους αυγων
  • 50 γρ. καλαμποκαλευρο (γνωστο και ως αμυλο αραβοσιτου ή κορν φλαουερ)
  • βανιλια, φλουδα λεμονιου και κανελα

Βαζουμε το γαλα με τα αρωματικα (βανιλια, λεμονι, κανελα) στη φωτια μεχρι να παρει βραση, απομακρυνουμε απο τη φωτια κι αφηνουμε μιση ωρα να αρωματιστει. Στο μεταξυ, χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη, και προσθετουμε το καλαμποκαλευρο διαλυμενο καλα σε λιγο κρυο γαλα. Προσθετουμε το αρωματισμενο γαλα (να μην ειναι πολυ ζεστο) σιγα σιγα στο μειγμα αυγα/ζαχαρη και ξαναβαζουμε στη φωτια (μετρια προς χαμηλη). Ανακατευουμε συνεχως για να μην πιασει μεχρι να πηξει. Προεραιτικα μπορουμε να προσθεσουμε και λιγο βουτηρο.

Πρωτα ψηνουμε το φυλλο σφολιατας μονο του (τρυπαμε για να μην φουσκωσει) κι αφου κρυωσει βαζουμε την κρεμα απο πανω και τα φρουτα.

Συμβουλες για πιθανες αλλαγες την επομενη φορα:

  • να δοκιμασω αλλη βαση (το συγκεκριμενο φυλλο σφολιατας εμεινε στεγνο και ανοστο)
  • να δοκιμασω με αλλα φρουτα, ισως μπανανες, ακτινιδιο, φραουλες…
  • να δοκιμασω καποια αλλη συνταγη κρεμας, ισως περισσοτερη ζαχαρη ή και αυγα…(*)

(*) Update: Αφησα οτι περισσεψε απο την κρεμα στο ψυγειο για πανω απο μια μερα, κι εδεσε κι εγινε πολυ πιο νοστιμη. Επισης, ειναι καλη σαν σπιτικη “κρεμα γιωτης”, λιγο κανελα απο πανω κι εισαι ετοιμος!

2 thoughts on “Tarta de fruita

  1. L’estiu és l’època ideal per fer aquestes tartes, amb la fruita que tenim tan bona…
    I és veritat que amb una base de pasta brisa dolça ha de quedar molt millor😉

  2. Pos si, la propera vegada la probare amb pasta brisa (i encara millor si es feta per mi i no comprada del super ;P)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s