Brownie de nous i cervesa negra

Bon dia!

Avui us presento un brownie de nous i cervesa negra, un invent que he provat per primera vegada i que  ha sortit molt i molt bo!

La idea ha vingut del concurs per blogaires de receptes basades en l’us de cervesa a la cuina que organitza la revista Cuina. En principi estava pensant fer un plat més tradicional, com un pollastre amb cervesa al forn, pero m’ha agradat la idea d’experimentar i provar de fer alguna cosa dolça.

Per dir la veritat, el gust de la cervesa no es nota gaire. Poder dona una amargor, que després segons la quantitat de sucre que li posis es nota més o menys. Pero com a brownie, el resultat es molt bo, queda suau i humit fins passats uns dies. Aqui teniu la recepta:

INGREDIENTS

  • 100 gr de farina
  • 70 gr de cacao
  • sal
  • 4 ous
  • 160 gr de sucre
  • 85 gr de mantega
  • 225 gr de xocolata negra
  • 115 gr de xocolata blanca
  • 1 ampolla (300 ml, podeu beure el glop que sobra) de cervesa negra Guinness o la negra de Montseny
  • nous

PREPARACIÓ

Posem a fondre a una cassola o al microones els dos tipus de xocolata amb la mantega, barrejem fins a quedi homogeni i ho guardem (s’ha de refredar una mica abans d’utilitzar).

Tamisem la farina amb el cacau i la sal per a què no quedin grumolls.

Batim els ous amb el sucre fins a que quedin blancs i escumosos. Afegim la xocolata fosa poc a poc i que no estigui molt calenta per a que no quallin els ous. Barregem be. De seguida afegim la farina amb el cacau i barregem a ma poc a poc fins a que tots els ingredients estiguin ben mesclats. Finalment afegim la cervesa. Com ultim, opcional pero molt recomenable, afegim els nous.

Encamisem (m’encanta aquesta paraula!) el motlle i li posem la mescla. Couem al forn pre-escalfat a 200ºC durant uns 18 minuts (millor coure una mica menys que una mica mes perquè el brownie ha de quedar humit i no sec).

 

Aprofito també per participar amb aquesta recepta per primer cop a La recepta del 15 que organitzan els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta. Aquest mes va de xocolata!

5 thoughts on “Brownie de nous i cervesa negra

  1. Gracies Gemma! El dia 22 estaré igualment per Manlleu, que te molt bona pinta amb tantes activitats culinaries. A ver si ens veiem🙂

  2. Perfecte, espero q et surti be! Jo avui he acabat l’ultim tros. Si t’agrada mes dolç (que no ho es massa, per mi es just com m’agrada) pots servirlo amb mermelada o gelat🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s