Queremos turrón, turrón turrón!

Bon dia!!
Ayer tocaba clase de turrón en mi curso de pastelería, en preparación por las navidades. No sabia que el turrón era otra vez basado en mazapán (que pasa con la pastelería catalana y el mazapán??) y que era tan sencillo de hacer. La unica dificultad es en tener el azúcar quemado en la temperatura y densidad correcta, del resto ya es mezclar y listo!

Aqui veis el resultado:

IMAG0748

El de nata y nueces me ha sorprendido mas, pensaba que no me iba a gustar (que sabría mucho a nata) pero no, esta muy bueno! Aqui tenéis la receta por si os atreveis:

INGREDIENTS

Para el turrón de nata y nueces:

  • 180 gr almendra molida
  • 180 gr azúcar
  • 60 gr agua
  • 100 gr nata
  • media vaina de vanilla
  • 100 gr nueces troceadas

PREPARACION

Ponemos a hervir la nata con la vanilla hasta que se reduzca a la mitad. Reservamos.

Ponemos la almendra en la batidora. Cocemos el agua con el azúcar hasta que este liquida pero no muy densa (tiene que llegar a 112 grados). Echamos encima de la almendra y batimos hasta que tengamos una masa. Le añadimos la mezcla de nata y vanilla y las nueces. Enfriamos. Cubrimos con chocolate.

——————

Τα καταλανικα παραδοσιακα γλυκα των Χριστουγεννων ειναι τα “turrons” (τουρόνς), μια βαση απο αμυγδαλο τριμμενο και ζαχαρη λιωμενη, με διαφορες παραλλαγες: κρεμα με βανιλια και καρυδια, σοκολατα, κροκο αυγου, αμυγδαλο… Μοιαζουν σε σχημα με τον δικο μας χαλβα, ο κυριος γκουγκλης λεει οτι μεταφραζεται ως “μαντολατο” κι η αληθεια ειναι οτι ενα απο τα ειδη τουρον (το λευκο) ειναι ιδιο με το μαντολατο, αλλα τα υπολοιπα δεν εχουν σχεδον καμια σχεση στη γευση.

Παρτε εδω μια ιδεα απο το τι βρισκει κανεις στα σουπερ μαρκετ αυτες τις μερες: βουνα απο τουρονς!!

IMAG0751

Σε περιπτωση που θελετε να αγορασετε, προτιμηστε τα τουρονς Vicens, ειναι τα πιο διασημα και πιο νοστιμα (δοκιμασμενα σας λεω!!).

IMAG0752

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για το “τουρον” με κρέμα και καρύδια:

180 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
180 γρ ζάχαρη
60 γρ νερό
100 γρ κρέμα γαλακτος
μιση βανίλια
100 γρ ψιλοκομμένα καρύδια

λιωμενη σοκολάτα για καλυμα (προαιρετικα)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ. Αφηνουμε στην ακρη.

Βαζουμε τα αμύγδαλα στο μιξερ. Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να είναι σιροπι υγρό, αλλά οχι πολύ πυκνό (πρέπει να ειναι περιπου στους 112 βαθμους, εγω θερμομετρο δεν εχω, με το ματι ειναι λιγο δυσκολο…). Ριχνουμε την καμενη ζαχαρη στα αμύγδαλα και τα χτυπαμε ολα μαζι μέχρι να γινει μια ζύμη. Προσθέτουμε το μείγμα κρέμας και βανίλιας και τα καρυδια. Αφηνουμε να κρυωσει. Φτιαχνουμε σε σχημα πλακας και καλύπτουμε με σοκολάτα.

6 thoughts on “Queremos turrón, turrón turrón!

  1. Si, la verdad es que el curs esta molt bé i la gent alla també! (i lo millor es que després portem a casa tot el que fem, i així els de casa també disfrutan degustant!)

  2. gracias miquel! el curso me esta dejando con una sobredosis de dulces y de azucar cada lunes pero vale la pena!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s