Nido de chocolate – Πασχαλινή φωλιά

IMG_7097

Después de mucha insistencia (Esteban pesado eso va por ti! :P) aqui va la receta de la mona de pascua. Segun mis conejitos de india oficiales (mis chicos del despacho) es de los mejores pasteles que les he llevado, asi que si buscais inspiración de ultima hora para Lunes, echadle un ojo, es bastante facil. Lo mas elaborioso (y lo que ensucia mas!) son los hilitos de chocolate que forman el nido, pero lo podeis evitar y decorar la mona con alguna otra cosa.

Ηρθε και το Πασχα! (το καθολικο). Κι οπως στην Ελλαδα οι νονοι πανε στους αναδεχτους λαμπαδες και πανω στην λαμπαδα κρεμονται χιλια δυο παιχνιδια, Barbie, G.I. Joe και λοιπες υπερπαραγωγες, εδω τους πανε σοκολατενια τουρτα παραγεμισμενη με αυτοκινητακια, κουκλακια, παιχνιδακια… συνηθως τα πιο πολλα απο αυτα σοκολατενια. Τα ζαχαροπλαστεια αυτες τις μερες ανταγωνιζονται για το πιο θα εχει την πιο εντυπωσιακη βιτρινα με τις πιο περιεργες και περιτεχνες πασχαλινες τουρτες! Μπορουν να φτιαξουν τα παντα απο σοκολατα, απο το Μεσσι, μεχρι πειρατικο ιστιοπλοϊκο.

Το πιο παραδοσιακο παντως ειναι να εχει φορμα φωλιτσας με αυγα, και μια και δεν εχω βαφτισιμιο εδω που να περιμενει παιχνιδακια και Playmobil πανω στην τουρτα, η δικη μου εκδοση ειναι πιο απλη κι ακολουθει την παραδοση.

IMG_7111

INGREDIENTS

Para la base:

Para la mouse:

  • 125gr chocolate fundido
  • 40gr jarabe
  • 40gr nata liquida
  • 45gr yemas
  • 250gr nata semi-montada

Marmelada de frambuesa
Dos-tres huevos de chocolate blanco.
200gr chocolate cobertura fundida para hacer los hilitos del nido.

PREPARACIÓN

Preparamos la base de genovesa según la receta aqui y guardamos.

Hacemos la mouse: Calentamos los 40gr de nata con el jarabe (hasta los 40grados) y lo incorporamos poco a poco en el chocolate fundido. Añadimos las yemas y muy poco a poco, con movimientos suaves, la nata semi-montada. Guardamos a la nevera.

Cortamos la base de genovesa en tres capas. Pintamos (“emborrachamos”) bien cada capa con el jarabe de licor. En la primera base ponemos una fina capa de marmelada de frambuesa. En la segunda una capa generosa de mouse (la mitad). Tapamos con la tercera y cubrimos todo con el resto del mouse. Guardamos en la nevera.

Para los hilos, usamos una bandeja muy fria, que hemos dejado al congelador un rato. Encima de esa hacemos los hilos de chocolate, y justo cuando empiezan a endurecer los empujamos con una espatula y los recojemos para hacer el efecto ese de “paja” de nido.

Acabamos con los huevos de chocolate.

——

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη βάση:

Για τη mouse:

  • 125γρ σοκολάτα λιωμενη
  • 40γρ σιρόπι
  • 40γρ κρέμα γαλακτος
  • 45γρ κρόκοι
  • 250γρ κρέμα χτυπημενη σε σαντιγυ (οχι σφιχτη!! για τις μους παντα μισο-χτυπημενη η σαντιγυ)

Μαρμελαδα φρουτα του δασους/βατομουρο κλπ.
Δύο-τρία αυγα λευκής σοκολάτας.
200 γρ λιωμένη σοκολάτα για να φτιαξουμε το αχυρο της φωλιας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Προετοιμαζουμε τη βαση συμφωνα με τη συνταγη εδω και κραταμε στην ακρη.

Φτιαχνουμε τη μους: Ζεσταίνουμε τα 40γρ κρέμα γαλακτος με το σιρόπι (να φτασει στους 40 βαθμους) και σταδιακά ενσωματώνουμε στη λειωμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε τους κρόκους και πολύ αργά, με απαλες κινησεις, την χτηπημενη σαντιγυ. Κρατάμε στο ψυγείο.

Κοβουμε τη βαση σε τρία στρώματα. Μουσκευουμε κάθε στρώμα με το σιρόπι με λικέρ. Καλυπτουμε την πρώτη βάση με ένα λεπτό στρώμα μαρμελαδα. Καλυπτουμε τη δεύτερη με μια γενναιόδωρη στρώση μους (τη μισή ποσοτητα). Τελος βαζουμε απο πανω την τριτη βαση και καλυπτουμε ολη την τουρτα με το υπόλοιπο της μους. Κρατάμε στο ψυγείο.

Για τα σοκολατενια αχυρα, χρησιμοποιήστε ένα δίσκο ή ταψακι πολύ κρύο, που θα το εχουμε βαλει στην καταψυξη προηγουμενως να κρυωσει. Ριχνουμε απανω του λεπτες γραμμουλες λιωμενης σοκολατας (με ενα κουταλι για παραδειγμα), κι όπως αρχίζουν να σκληραίνουν τις σπρωχνουμε και μαζευουμε στην ακρη με μια σπάτουλα.

Τελειωνουμε με τα σοκολατενια αυγα.

2 thoughts on “Nido de chocolate – Πασχαλινή φωλιά

  1. Pingback: Οι ωραιότερες ιδέες για το πασχαλινό art de la table! - Pink Share

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s